26 Temmuz 2009 Pazar

Sir Bobby Robson için oynayacaklar


Sir Bobby Robson kuşkusuz ingilizlerin en değer verdiği antrenör. Çalıştırdığı kulüplerin müzelerine toplam 14 tane kupa kazandırmış. Kısaca antrenörlük kariyerini anlatmak gerekirse şöyle özetliye biliriz. Antrenörlük kariyerine 1968'de Fulham ile başlamış 1 sene takım kötü gidince yolu Ipswich Town'a düşmüş. Orada 13 yıl kadar kalmış, takıma herkesin beğenisini kazanan bir top oynatarak burda FA Cup ve UEFA kupasını kaldırmış. 1982 de İngiltere Milli takımının başına getirilmiş, başta takım istenilen başarıyı elde edemesede 1990 İtalya Dünya Kupası'nda takımı yarı finale kadar çıkarmış, yarı finalde kupanın şampiyonu olan Batı Almanlara penaltılar sonucu elenmiş olsada ingilizleri 1966 dan sonra ilk kez dünya kupalarında dereceye sokmuştur. 1990 da Hollanda yolunu tutmuş PSV ile 2 yılda iki lig şampiyonluğu yaşamış, 1994 de bu seferde Portekiz'e giderek ordada Porto ile 2 lig şampiyonluğu artı bir lig kupası kazanmıştır. 1996 da Porto'dan komşuya İspanya'ya geçmiş, orada da Barcelonayla Kupa Galipler Kupası'nı ve İspanya kupasını kaldırarak başarılarına başarı katmıştır. Daha sonra ülkesine dönüp Newcastle'ın başına geçmiştir. Burada kupa almasa taraftar tarafından çok sevilen biri olmuştur. Son olarak 2007 de İrlanda'nın danışmanlığını yapmıştır.

Sir Bobby sadece antrenörlükte kazandığı kupalarla değil futbolculuğunda da yaptıklarıyla unutulmamıştır. Bir maç sırasında bütün oyuncu değişiklik haklarını bitirmiş olan rakip takım oyuncusunu sakatlamış ve kart görmemesine rağmen sahayı terk etmiştir.

Neyse bu kadar tanıtım yeter sanırım biz haberimize dönücek olursak Bobby Robson 1991 yılından beri 5-6 kere kanser geçirmiş beyninde tümör çıkmış ama bütün bunlarla savaşmaya devam etmiştir ki hala savaşmakta. Bunun üzerine birde kanserli hastalara yardım etmek için Sir Bobby Robson Vakfı açmıştır. İşte bu gece vakıf için 1990 İtalya Dünya Kupasındaki İngiltere Batı Almanya kadroları tekrar biraraya gelecek ve bir dostluk maçı düzenlenecek gelecek bütün gelirlerde vakıfa aktarılacak. Tabi İngiltere'nin başında yine o zamanki gibi Sir Bobby olacak. Tabi Alan Shearer, Paul Gascoigne gibi isimleri sahada görmekte güzel olacak Maçtan öncede Sir'ün belgeselini göstereceklermiş. Newcastle'ın stadı St. James' Park'ta oynanacak maça en az 40.000 kişinin gelmesi bekleniyor. Türkiye saati ile 20:15 başlayacak olan maçı bir tane bile kanalımız vermiyor.

Sir Bobby Robson Hayat Boyu Başrı Ödülünü Alırken (2007)



NOT: Eğer videoları göremiyorsanız Youtube Jacker programını google dan aratıp bilgisayarınıza kurduktan sonra görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder